Duitse Herder Pup Wanneer je net een Duitseherder pup in huis hebt gekregen, ben je vol goede moed begonnen met de socialisatie. De uitbraak van COVID-19 en de bijbehorende maatregelen maken het echter lastiger om uw Duitse herder pup goed te socialiseren.

Wat is nu de beste aanpak?

Dagelijks leven

Socialisatie van uw Duitseherdershond legt de basis voor een stabiele hond die gemakkelijk met allerlei prikkels in onze drukke maatschappij kan omgaan. Ons dagelijkse leven ziet er echter op dit moment anders uit dan normaal door de coronacrisis. Daardoor is het moeilijk om de dingen op te zoeken waar de hond aan moet wennen. En hoe hij ermee moet omgaan.

Socialiseren

Een slecht gesocialiseerde hond kan echter voor de rest van zijn leven allerlei problemen en onnodige angsten ontwikkelen. Denk hierbij aan situaties en prikkels die hij niet kent (zoals kinderen, vreemde mensen, geluiden, enzovoorts). Dat is vervelend voor zowel de hond en eigenaar. Het is daarom van groot belang om extra aandacht te geven aan de socialisatie.

In dit artikel ( PDF ) van diergeneeskunde Utrecht worden uitgebreide tips gegeven hoe u uw pup zo goed mogelijk kunt socialiseren.